Arhivă blog

Recomand

vineri, 3 septembrie 2010

Hack interfon Electra

Mai de mult, am gasit acest truc pentru a spiona persoanele care stau la taclale in fata blocului. Din pacate nu l-am postat mai devreme fiindca am uitat.
Tipul interfonului este IA 01, iar interfonul scarii PAM 255. Din schema lui electrica, gasita http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t97090.html; mi-am dat seama cum sa aud interfonul principal.


Edit: Dupa ce il desfaceti (nu are nici un surub), atingeti pinii incercuiti si gata. Daca doriti ii puneti si un intrerupator. In plus, daca nu doriti sa se vada ca ati facut modificari la interfon, ii puneti un intrerupator magnetic deasupra difuzorului.

 



Edit: Deocamdata se poate doar asculta, dar microfonul de la interfonul scarii este foarte puternic. Nu cred ca se poate si vorbi sau deschide dar daca aveti timp puteti sa va uitati pe manualul de pe http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/198-scheme-si-cartii-tehnice-pentru-interfoane/page__p__17003__hl__+interfon++pam++255__fromsearch__1. O alta parte buna este ca puteti folosi si Volumul in timp ce ascultati. Sunt sigur ca ii veti gasi situatii f bune de folosit cum ar fi copii care fac glume la interfon (aflati un nume, porecla...). Doar in scopuri educationale. Have fun!

Edit: In urmatoarele zile voi incerca sa deschid si usa de la intrare. Il voi adauga aici. Si, daca vrei sa postezi acest truc, mentioneaza te rog si acest site.
P.S.Daca ati gasit acest articol interesant lasati un comment cu parerea voastra.

54 de comentarii:

  1. E frumos sa dai si sursa exacta de unde ai copiat schema, daca tot nu te-ai obosit macar sa o redesenezi...
    Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi si mai misto daca ai si citi. A dat deja sursa

      Ștergere
    2. Schema este incorecta, cea buna am publicat-o pe site-ul tehnium-azi.ro

      http://tehnium-azi.ro/uploads/monthly_08_2018/post-40195-0-27040000-1535544689.jpg

      Ștergere
    3. o puteti pune pe blog. Articolul in care am publicat-o il gasiti aici:

      http://www.tehnium-azi.ro/topic/198-scheme-si-cartii-tehnice-pentru-interfoane/?p=75817

      Ștergere
    4. Se strecurase o eroare si in schema mea si am corectat-o.

      iata schema

      http://tehnium-azi.ro/uploads/monthly_08_2018/post-40195-0-10732600-1535658031.jpg

      si cablajul

      http://tehnium-azi.ro/uploads/monthly_08_2018/post-40195-0-78296900-1535658039.jpg

      Ștergere
  2. daca am legate 5 fire la placa dar interfonul este tot acel tip vechi fara display cum se face?

    da mai multe detalii despre acest tip de interfon ca este interesant si mai putin folosit ca majoritatea au modele noi

    numai bine

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim: gata, am modificat. Multumesc.

    @cristi: Modelul interfonului meu este PAM 255, iar cel din casa IA 01. Modelul tau este probabil IA 02, daca are 5 fire, D1 fiind de la iluminat. Pe fire scrie AVP,MP,PX,COMP ? daca da, ai incercat sa atingi pinii incercuiti sau prin metoda alternativa? Sper ca am inteles ce vroiai sa spui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru modificare, mai corect este:
    @forum.softpedia.com, asta ca e o regula referitoare la materialele publicate pe un site, acestea sunt ''proprietatea'' site-ului, si nu ca schema respectiva ar fi proiectul a unui user, ci doar ca acesta a muncit pentru a o realiza.
    Toate cele bune din Olanda.
    Un user anonim.

    RăspundețiȘtergere
  5. ai inteles ce vroiam sa spun ce model este nu stiu unde scrie are 5 fire acum nu lam mai desfacut sa vad daca schema este exact asa si notatiile sunt aceeasi. in partea de sus unde este difuzorul in exterior este un model rotund mai jos tot un cerc este impartit in 2 unde sunt butoanele si sub ele un comutator de volum, cel de jos are un mic acran cu trei nr cand nu este format nimic stau 3 puncte rosii aprinse in sstanga lista de locatari iar sub ecran tastele numerice care sunt inversate 0 cu * iar cu # se aprinde un beculet la lista de locatari.

    in casa intra un cablu care are in interior 6 fire plus unul care nu are izolatie este imprastiat intre cele 6. 4 din cele colorate si acela fara izolatie sunt legate la placa si cele 2 sunt libere care banuiesc ca veneau pt iluminat pt ca nu avem acea optiune.

    in zilele urmatoare o sa il desfac sa ma uit mai atent pe schema dar ar fi interesant si ceva pt unitatea de jos un cod ceva.

    numai bine

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate deschide si usa direct, fara ca cineva sa sune in prealabil de jos?

    RăspundețiȘtergere
  7. @cristi sper ca ai observat editarile din postare, la manual.. Acolo gasesti si coduri pt unitatea de jos si mult mai multe detalii
    in "Carte Tehnica PAM 255".

    @Anonim Am fost putin ocupat. Verific maine si modific postarea. Problema e ca s-ar putea sa se arda o parte din cutia care cupleaza interfonul de jos cu cel din casa, si sa nu mai pot sa ii raspund/deschid. Daca as mai avea unul(de la vecinu') as putea sa vad daca sunt grupate in paralel(la partea cu deschisul usii) si nu ar fi nici o problema. Eu nu am stat sa citesc amanuntit cartea tehnica(s-ar putea sa scrie acolo daca sunt in paralel), dar oricum imi asum riscul si incerc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am incercat, nu cupleaza releul. Singura posibilitate ar fi daca as umbla la panoul de jos care face legaturile, unde nu am acces.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ciao,

    Stie cineva cum se poate conecta un post interior audio digital PAS.21 a un interfon de bloc analogic si daca se poate.

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. stie cineva ce cod de bare folosesc astia la fabricarea cartelelor optice?

    RăspundețiȘtergere
  11. ai vrea sa stii asa sa faciu cartele(taguri)

    RăspundețiȘtergere
  12. as vrea sa stiu cum se programeaza pam 255 simplu

    RăspundețiȘtergere
  13. schema electrica ridicata dupa fotografia postului din casa e gresita

    RăspundețiȘtergere
  14. IA01 ARE ACELEASI CONEXIUNI CU IA 02

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. totu ii bine doar cu mentiunea ca se aude un "codu morse" in ambele legaturi
      a reusit careva sa treaca peste bipuitul ala?

      Ștergere
  15. salut aveti careva un interfon de asta de vanzare? daca da ma puteti contacta la andrewrebe at gmail.com multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna.seara.as.avea.si.eu.o.intrebare.au.venit.uni.sa.instaleze.o.centrala.ne.au.topit.firele.de.la.interfonul.electra.am.incercat.sa.rezolvam.probema.dar.pana.acum.suna.dar.acum.nu.mai.suna.stie.cineva.cum.trebuie.facuta.legatura.culoare.cu.culoare?are.fir.maro.verde.portocaliu..si.rosu.cred.sau.alb.nu.mai.retin.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. in urma unei defectiuni a postului interior de interfon, am decis sa-l inlocuiesc, numai ca nu stiu cum sa refac legaturile. cel vechi tip Electra IA 02, sunt 5 fire si anume 1. albastru - MP, 2. portocaliu - PX, 3. negru - COMP, 4. alb - AVP, 5. verde +D1. la cel nou tip Electra PAS12 - Post de Interior sunt doar 4 fire tip regleta si anume 1. GND, 2. COM, 3. DATA , 4. +14v.
    Ma puteti lamuri cum anume sa realizez conexiunea ????
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  18. IA 02 este un post pentru un panou la intrare analogic pe cand PAS 12 este pentru un panou digidal. nu merge inlocuirea intre ele.LA IA2 firul PX alimenteaza postul cand este apelat, la PAS alimentarea este permanenta iar schimbul de informatii se face pe firul date. MP este masa post deci GND, COMP este convorbire post deci COM Pe firul data se schimba date privind selectarea postului, sensul convorbiri, comanda acces si iluminat posturile fiind legate toate in paralel cu panoul de la intrare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut,am cumparat un post interioe Electra IA2 pentru a schimba vechiul interfon interior care era compus dintr-un receptor de telefon vechi de tot dar functional.
    Am doar 2 fire in cablul interfonului vechi, unul verde si unul maroniu. Le pot conecta si cum ca noul post sa imi functioneze?
    Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua am o mare problema cu interfonu de interior IA02 cu patru fire si nustiu cum sa le leg sa funtioneze .Suna de jos si din casa nu pot sa deschid si nici sa raspund va rog frumos ma poate ajuta cineva sami spuna in ce regula se pun firele .alb,galben,rosu si verde va rog frumos .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incepand de jos rosu galben alb verde

      Ștergere
    2. Am incercat varianta asta si nu merge. Am pus avp alb. Comp galben .px liber si mp rosu firul verde ramane pe liber . Suna pot dedchide yala aud ce vorbeste cel de afara dar el nu ma aude pe mine. Daca pun verdele la px nu mai suna in interior. O poza va rog la cel cu firele alb rosu galben verde .electra ia02 ar fi aparatul interior. Va multumesc!

      Ștergere
  21. Cum leg un interfon electra am portocaliu,albastru, 2 albe si unul alb cu dunga roșie

    RăspundețiȘtergere
  22. @unknown: MP - alb, PX - portocaliu, Comp - alb/rosu, AVP - Albastru. Am poza facuta de la interfonul vechi.

    Asa am si eu. Problema la mine e ca am schimbat ia 01 cu ia 02 si acum face un zgomot ciudat.

    Daca ai un multimetru, poti masuta tensiunea cand suna cineva. La mine VCC era pe portocaliu. Firul pe care e tensiune indiferent cu ce alt fir il masori.

    Din pacate nu exista un standard, dar in cazul nostru probabil a fost montat de aceeasi firma.

    RăspundețiȘtergere
  23. buna seara . cum se pun firele la ia 03?

    RăspundețiȘtergere
  24. sau desprins toate firele de pe placa si nu stiu cum este ordinea lor. am fir alb , albastru, rosu si galben .

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu știu cum sa scot acel bip , în rest e ok se aude de la o distanta de 10 m

    RăspundețiȘtergere
  26. Am um electra mai vechi cu. Nu sunt lamurit de ce pe placa am COM, MP, PX, MP. Nu ma leg de cele 4 fire(alb,verde,galben,albastru)probabil nu se respecta codul culorilor. MP este masa? De ce sunt 2 MP?

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ziua . Daca schimb interfonul din apartsment care este electra cim150pas cu cim170pas trebuie cumva configurat ? Sau legat cum era si merge ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. Am facut si eu la un interfon electra IA 02 sa poat auzi din casa ce se aude jos.Merge doar ca se tot aude un pocnit in dif foarte repede.

    RăspundețiȘtergere
  29. Salut. Am cumarat un interfon de bloc care are porturi. Din ce am inteles D1 este pentru iluminat. In casa intra 4 fire: 1 albatru, 1 rosu si 2 albe. Cablurile ajung intr-o doza unde se leaga cu ale veciunului si cu un alt cablu care pleaca probabil in alta doza. In doza de care va zic, cele albe nu sunt conectate. ALtfel decat prin metoda incercarilor pot sa le conectez?

    RăspundețiȘtergere
  30. salut, sunt din cluj . am achizitionat un video interfon (postul de exterior https://www.ultramaster.ro/post-exterior-videointerfon-cu-proxi-card-2-fire-dt601-id-fe.html . fiind la strada nu pot sa aud ce spune cel care suna si nici cel care suna nu poate intelege ceea ce spun eu din 2 motive. unul este zgomotul masinilor al doilea cand ploua masinile vin in viteza si arunca apa pe interfon. l-am schimbat a doua oara, am schimbat si microfonul dar tot am problleme. As vrea sa-i atasez o boxa sau ceva de gemul acesta. Ai putea sa-mi recomanzi o solutie?

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua,
    ELECTRA PAM255 functioneaza deschiderea yalei cu cartele, suna la aprtament, dar din apartament nu se poate nici raspunde, nici deschide yala. Pe orice buton apas (talk sau yale) suna in continuare. Asta se intampla la toate apartamentele. Care ar putea fi cauza?

    RăspundețiȘtergere
  32. Salut am cumparat un interfon cu tachi cu conexiune pe 4 fire si pe borne unde se leaga firele scrie asa .+u,c/d,gnd,gnd.pe o clema sia alta DBL,GND,GONG iar pe cel vechi.MP,PX,COMP,AVP cum leg intrdonu cel nou ca nu inteleg va rog sa ma ajutati multumesc

    RăspundețiȘtergere
  33. Bună,stie cineva sa raspunda la intrebarea aceasta de mai sus din martie 2020? Am si eu aceeqsi problema, Am luat un Electra Audio Smart si cel vechi era IA01. Am înțeles ca acesta nou are nevoie de alimentare continua ca sa mearga. Cum pot sa suplinesc cu energie ca sa mearga? Momentan am incercat cateva tipuri de legături dar suna extrem de incet, se aprind tastele doar daca apas pe butonul vorebeste, iar de descuiat nu am reusit inca. Rog o indrumare, macar sa inteleg ce reprezentau codurile vechi Mp,Px, Com, Avp?!

    RăspundețiȘtergere
  34. Stie cineva corespondenta?
    Cel vechi este ia01 siar cel nou ia02
    Am deslusit ca MP=null sau GND si PX este alimentarea.
    Am incercat sa pun fierele alb si verde in ambele posibilitati si interfonul nu suna in casa

    RăspundețiȘtergere
  35. Rectific , stie cineva corespondenta fierelor intre ia01 si ia02 pas17(tot 4 fire)

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna ziua,
    ELECTRA PAM255 si in interior IA02, functioneaza deschiderea yalei cu cartele, suna la apartament, deschid dar din apartament nu se aude jos ce vorbesc. Care ar putea fi cauza? Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  37. Cine stie schema de legare a unui interfon electro ia o1 având următoarele fire : negru ,galben,verde,rosu.

    RăspundețiȘtergere
  38. Am pus un IA 02 in locul celui vechi IA01 suna dar nu pot deschide ușa ,am legat firele cum erau în cel vechi. Care ar putea fi cauza?

    RăspundețiȘtergere
  39. Culorile firelor nu este standardizat, asa ca nu va mai chinuiti. Cel mai simplu e sa va uitati intr un post al unui vecin. Nu mai faceti incercari pt ca veti deteriora centrala sau blocati toata instalatia, toate posturile de apartament sunt legate in paralel. Posturile IA01,IA02 sunt analogice, toate celelalte sunt digitale, deci incompatibile. Toate posturile digitale trebuiesc programate cu numarul apartamentului, aceasta operatie o poate face doar firma instalatoare care are parola de acces in meniul de programare al centrale.

    RăspundețiȘtergere
  40. Salutare, aveti idee cum sa programez un Arduino nano care sa deschida usa autoamat cand este sunat? am vazut ca se comercializeaza astfel de module insa eu vreau sa extind la un ESP8266 si Home Assistant.
    Am conectat +14V la Arduino Vin, GND la GND, DATA la Arduino D4 si COM la Arduino D2.
    Pana acum a reusit sa citesc cand postul este sunat prin COM dar nu stiu cum sa dau comanda de rasuns si deschis.
    Daca aveti idee cum va rog sa imi spuneti.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, mă interesează ș pe mine asta.
      Eu am ia-003.
      Abia l-am desfăcut să repar difuzorul.
      Mi-ar plăcea să îl cuplez cu ceva automatizare.

      Unde se comercializează dispozitivele de care vorbești?

      Ștergere
  41. Buna ziua! Am un post IA01. Cum in casa am inlocuit toate intrerupatoarele cu intrerupatoare smart Sonoff, m-am gandit ca as putea utiliza un releu WiFI Sonoff SV (https://itead.cc/product/sonoff-sv/) pentru a deschide usa, dupa ce este apelat numarul interfonului. Manual am testat deschiderea unind terminalele PX si AVP dupa ce se aude soneria. Am crezut ca legand releul la cele doua terminale si inchizandu-l din telefon (pentru 1, 2 sau 3 secunde) ar produce acelasi efect, dar nu s-a intamplat acest lucru ( releul functioneaza, am testat pornirea unui ventilator de 12V). Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  42. are cineva o schema pt raspuns automat la interfon genway cu 2 fire?

    RăspundețiȘtergere
  43. Domnule hacker, puteți va rog sa ma ajutați cu o curiozitate? Se poate monta un al 2-lea receptor pentru locuinta mea? Gen pentru camera de sus ca sa nu mai cobor la ușa. Ar fi oare atat de usor incat sa dublez cablurile si sa le conectez la un receptor? [Electra dreptunghi 3butoane verticale.]

    RăspundețiȘtergere